To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Odličen recept za vlaganje gob

Odličen recept za vlaganje gob (foto: revija Čarovnija okusa) revija Čarovnija okusa
25. 9. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Vlaganje gob še nikoli ni bilo tako preprosto!

Za približno 6 kozarčkov (po 330 ml) potrebujete

  • 1 kg očiščenih in na rezine zrezanih gob (jurčki, šampinjoni, lisičke, mlade maslenke, mlečnice, mavrahi, mlade štorovke ...)

za obliv:

  • 750 ml kisa (8 %)
  • 750 ml vode
  • 30 g soli
  • 6 poprovih zrn
  • 6 klinčkov
  • 3 lovorjeve liste
  • ščepec timijana
  • 1 žličko gorčičnih semen

Priprava

Gobe na hitro oplaknite pod hladno vodo in jih pokuhajte v lahno okisani slani vodi. Nato jih odcedite in počakajte, da se ohladijo.

Ohlajene gobe razporedite po kozarcih. Zavrite sestavine za obliv. Gobe prelijte z ohlajeno tekočino. Ta naj sega čez gobe in približno centimeter od roba kozarčka. Kozarčke nato zaprite in gobe približno 15 minut sterilizirajte pri 100 stopinjah. Ko se kozarčki ohladijo, gobe shranite v temnem in hladnem prostoru. Nevarnosti prijemanja vročih kozarcev se boste izognili s posebnim loncem za vlaganje. Položite ga v večje korito, do tretjine njegove višine prilijte hladno vodo in ga pustite stati. Nato iz njega poberite kozarčke. Gobe pojejte v mesecu dni po vlaganju.

In še: mlečnice in lisičke imajo že same po sebi močan okus, zato kisano tekočino malce manj začinite.

Čas priprave: približno 1 ura + steriliziranje

Preverite še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri