Odličen recept za vložene kostanje

28. 11. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Odličen recept za vložene kostanje (foto: profimedia)
profimedia

Pripravite vložene kostanje ali marone, da boste lahko uživali v njihovem slastem okusu tudi ko bo sezona že mimo.

Priprava vloženega kostanja

3 kg kostanja skuhajte v slani vodi, jih olupite (glej spodaj) in porazdelite po kozarcih. Karamelizirajte 900 g sladkorja, ga zalijte s 700 ml vode in 100 ml vinjaka. Primešajte še 100 g medu, 1 koščke limonine lupinice, koščke 1 stroka vanilje in sredico stroka ter 3 vejice timijana.

Vse skupaj naj kipeče vre približno 3 minute, nato pa mešanico prelijte po kostanju. Zaprite kozarce, jih denite v vročo vodno kopel v pečici (segreti na 160 stopinj, ventilatorski način ni primeren) in jih vkuhavajte približno 30 minut.

Kostanj je v zaprtih kozarcih obstojen najmanj 3 mesece.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"