To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Odlične hrenove omake

Odlične hrenove omake (foto: Profimedia) Profimedia
4. 4. 2015

Nastrgan hren se odlično poda k mesnim jedem - prekajenemu mesu, kuhani govedni in prekajenim ribam. Da ga uporabljamo ravno med prazniki, ko si privoščimo več mastne hrane, tudi ni naključje.

Več o tem si preberite TUKAJ.

Nato pa uporabite enega izmed naših receptov in pripravite odlično hrenovo omako.

Topla hrenova omaka

Sestavine:

  • 400 ml juhe
  • 2 žemlji
  • 20 g masla
  • 150 g naribanega hrena
  • sol, poper
  • 50 ml kisle smetane

Priprava:

Na maslu svetlo prepražite naribani ali narezani žemlji, zalijte z juho in kuhajte toliko časa, da se žemlji razkuhata. Po potrebi ju raztepite ali pretlačite.

Dodajte nariban hren, sol, poper in kislo smetano. Omako ponudite h kuhani govedini, jeziku in pečenki.

Kisla hrenova omaka

Sestavine:

  • 150 g naribanega hrena
  • 6–7 žlic juhe
  • kis
  • 1 žlica olja
  • sol

Priprava:

Nariban hren prelijte z vrelo juho in pustite, da se ohladi. Ohlajenemu hrenu dodajte sol, olje in kis po okusu ter premešajte. Omako ponudite h kuhani šunki ali govedini.

Jajčni hren

Sestavine:

  • 150 g naribanega hrena
  • limonin sok ali kis
  • 1 rumenjak
  • 50 ml olja
  • sol
  • 1–2 trdo kuhani jajci
  • vinski kis

Priprava:

Nariban hren takoj pokapljajte z limoninim sokom ali kisom. Trdo kuhana rumenjaka pretlačite, beljaka pa na drobno sesekljajte.

Surov rumenjak denite v skledo in nanj počasi kapajte olje, medtem ko ga nenehno mešate z metlico. Solite, dodajte kuhana jajca, kis in hren ter dobro premešajte.

Po okusu lahko dodate še žličko gorčice in ščepec sladkorja.

Jabolčni hren

Sestavine:

  • 150 g naribanega hrena
  • 250 g jabolk
  • sol, sladkor
  • 50 ml kisa

Priprava:

Jabolka olupite in na drobno naribajte. Zmešajte jih s hrenom in začinite s soljo, razredčenim kisom in ščepcem sladkorja. Če je omaka preredka, dodajte malo drobtin.

Če namesto jabolk dodamo na drobno sesekljano trdo kuhano jajce, dobimo jajčni hren. Ponudimo ga h kuhanemu mesu, hladnim pečenkam in mesnim fondijem.

Več zanimivih receptov preverite še v članku Pripravite okusne in zdrave hrenove omake

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri