Ognjeno pecivo z jogurtom in skuto

1. 9. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Ognjeno pecivo z jogurtom in skuto (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Prava eksplozija okusov!

Sestavine
(za pekač v velikosti 32 x 23 cm):

Biskvit: 

  • 5 rumenjakov 
  • 1 skodelico sladkorja (skodelica za belo kavo)
  • 1 vaniljev sladkor 
  • 1 skodelica mleka
  • 1/2 skodelice olja 
  • 2 skodelici moke
  • 2–3 žličke ruma
    Nadev:
  • 500 g skute
  • 1 navadni jogurt
  • 100 g bele čokolade
  • 2 želatini fix

Priprava:

Pred izdelavo biskvita segrejemo pečico na 180 stopinj. Rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor s kuhinjskim robotom mešamo toliko časa, da ta malo naraste. Nato masi prilijemo mleko, olje in rum ter dobro premešamo, čisto na koncu pa postopoma dodajamo moko in pazimo, da v masi ni grudic. Ko je masa pripravljena, jo vlijemo v pekač, ki ga predhodno oblečemo v peki papir. Maso vlijemo v pekač in ga v pečici pečemo 30 minut. Ko se biskvit peče, lahko pripravimo kremo, ki jo bomo premazali čez ohlajen biskvit.

Za nadev belo čokolado stopimo nad vodno kopeljo. Skuto z robotskim mešalnikom dobro premešamo, približno 3 do 5 minut. Ko je skuta dobro premešana, ji dodamo jogurt in ga dobro vmešamo v skuto. Ko smo maso dobro premešali, ji dodamo želatino, ki jo vmešamo v maso. Na koncu v maso vlijemo še stopljeno belo čokolado, ki ne sme biti vroča. Maso vlijemo po ohlajenem pecivu in potrosimo s kokosom. Za vsaj eno uro pecivo postavimo v hladilnik, da se masa strdi. Ohlajeno ognjeno pecivo razrežemo in uživamo v osvežujočih okusih.