10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Ohrovtovi polpeti iz pečice

27. 3. 2015

Odlični ... No, prepričajte se sami ...

Za 4 osebe potrebujete:
  • 600 g ohrovta
  • 150 g manj mastnega mletega mesa (puranje ali piščančje)
  • 2 stroka česna
  • 1 čebulo
  • sol in mlet poper
  • 1 ščepec mlete kumine
  • 1 ščepec nastrgane muškatnega oreščka
  • 1 žlico jedilnega škroba
  • 2–3 žlice mletih ovsenih kosmičev
  • olje v pršilu
Priprava:

1. Liste ohrovta temeljito operite, jih prepolovite in do mehkega skuhajte v slani vodi. Nato jih odcedite, jih pustite, da se ohladijo, in nato sesekljajte. Primešajte jih mesu.

2. Masi dodajte še soljen, iztisnjen česen in sesekljano čebulo ter jo začinite s poprom in drugimi zelišči. Dodajte še z vodo umešan škrob in ovsene kosmiče ter vse skupaj dobro pregnetite.

3. Z vlažnimi rokami iz mase oblikujte manjše polpete, jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih popršite z oljem. Pečico segrejte na 180 stopinj in polpete pecite 30 do 35 minut.

Postrezite s praženim krompirjem in sesekljano mlado čebulo.

Čas priprave: približno 70 minut.
Na osebo: približno 250 kcal, beljakovine: 13 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 20 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri