10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Orehove tortice s karamelom

11. 4. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Majhne tortice polne okusa.

Za približno 8 kosov potrebujete

Za testo

  • 250 g moke
  • 50 g zmletih mandljev
  • 100 g sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 1 jajce
  • 150 g hladnega masla

Poleg tega še

  • 100 g medu
  • 150 g sladkorja
  • 50 g masla
  • 200 g smetane
  • 250 g orehovih jedrc
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 žlico limoninega soka

Priprava

Moko, mandlje, sladkor, sol, jajce in na koščke narezano maslo zgnetite v gladko testo. Testo oblikujte v kepo, jo zavijte v prozorno folijo za živila in postavite v hladilnik za približno 1 uro.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Modelčke za tortice (premera 8 cm) namastite. Na pomokani površini testo razvaljajte od 3 do 4 mm debelo. Izrežite kroge, nekoliko večje od modelčkov, in z njimi obložite modelčke. Testo po dnu z vilicami večkrat prebodite in ga v pečici pecite približno 15 minut.

Med, sladkor, maslo in smetano med mešanjem zavrite in mešanico zlato rjavo karamelizirajte. Orehe grobo sesekljajte, jih primešajte karamelu in nekoliko ohladite. Tortice napolnite z orehi. Ko se tortice ohladijo, jih poberite iz modelčkov. Sladkor v prahu zmešajte z limoninim sokom, da nastane gladek preliv. Ohlajene tortice okrasite s prelivom.

Čas priprave: približno 2 uri 10 minut.

Na kos: približno 830 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 53 g, ogljikovi hidrati: 80 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri