10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Orientalska nabodala s humusom

Orientalska nabodala s humusom (foto: Profimedia) Profimedia
22. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Aroma na aromo – popolna kombinacija!

Za 4 osebe potrebujete:

Za humus:

  • 1 pločevinko čičerke (približno 440 g)
  • 3 stroke česna
  • 50 ml olivnega olja
  • 50 g sezamove paste tahini
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 1 limeto

Za nabodala:

  • 600 g mlete jagnjetine
  • sol, sveže mleti črni poper
  • mleto kumino
  • 1 posušen čili
  • 5 vejic mete
  • 10 vejic koriandra
  • 3 stroke česna
  • 1 čebulo

Priprava:

1 Odcedite čičerko in jo ukašite s česnom, olivnim oljem in pasto tahini. Na koncu dodajte sol, poper in limetin sok.

2 Mletemu mesu dodajte sol, poper, kumino in čili. Sesekljajte koriander, česen, čebulo in polovico mete ter vse skupaj dodajte mesu. Dobro premešajte in oblikujte 12 ovalnih kosov in jih nataknite na nabodala.

3 Nabodala približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 210 stopinj. Nato jih potresite s preostalo meto in postrezite s humusom. Postrezite z lepinjo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri