To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Pad thai s kozicami

Pad thai s kozicami (foto: Profimedia) Profimedia
15. 9. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Okusite tajsko kuhinjo.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 250 g ozkih riževih rezancev
  • 20 velikih kozic
  • 4 žlice arašidovega olja
  • 4 jajca
  • sol
  • 2 limeti
  • 2 čilija
  • 4 mlade čebule
  • 1 šopek drobnjaka
  • 4 žlice mletih neslanih arašidov

Za pad thai omako:

  • 100 g tamarind
  • 4 žlice ribje omake
  • 2 žlici rjavega trsnega sladkorja

Priprava:

1. Riževe rezance za 40 minut položite v hladno vodo. Nato jih odcedite. Kozice olupite in jih očistite.

2. Za pripravo omake tamarinde 10 minut kuhajte v 800 ml vode. Nato jih ohladite, ožemite in odcedite. Iztisnjenemu soku primešajte ribjo omako in sladkor ter vse skupaj pustite lahno vreti, dokler ne nastane sirup.

3. Kozice popecite v voku in jih nato denite na krožnik. Na isti maščobi specite umešana jajca in jih lahno solite. Dodajte sesekljan čili, mlado čebulo in drobnjak.

4. Sestavinam dodajte odcejene rezance in pečene kozice. Dodajte 4 žlice omake, kapljico vode in vse skupaj dobro povrite. Postrezite z grobo sesekljanimi arašidi in krhlji limete.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri