10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Palačinka s piščancem

Palačinka s piščancem (foto: revija Lisa) revija Lisa
19. 5. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Tako lahko na slasten način porabite ostanke mesa in sira

Za 4 osebe potrebujete

  • 100 g moke
  • 2 jajci
  • 125 ml mleka
  • sol, poper
  • nariban muškatni orešek
  • 80 g sira
  • 1 šopek mlade čebule
  • 250 g kuhanih piščančjih prsi (brez kože in brez kosti)
  • 4 žličke stopljenega masla

Priprava

Moko stresite v skledo, dodajte jajci, mleko, sol, poper in muškatni orešek ter z metlico za sneg stepite gladko testo. Pustite ga počivati približno 15 minut.

Sir drobno naribajte. Očistite mlado čebulo in jo zrežite na tanke obročke. Meso natrgajte na koščke.

V srednje veliki teflonski ponvi segrejte 1 žličko masla. Nanjo vlijte eno četrtino testa, s ponvijo zaokrožite po zraku, da se masa lepo porazdeli in počakajte, da nekoliko zakrkne. Nato po palačinki razporedite še četrtino sira, mlade čebule in mesa in jo od spodaj zapecite zlato rjavo. Pečeno palačinko vzemite iz ponve in jo postavite v toplo pečico.

Na ta način specite še ostale tri palačinke in vsako postavite v pečico. Pred serviranjem vsako potresite z malce popra.

Čas priprave: 1 ura in 20 minut.

Na osebo: približno 400 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 23 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri