To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Paniran fižol z gorčično omako

Paniran fižol z gorčično omako (foto: revija Čarovnija okusa) revija Čarovnija okusa
21. 8. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Slasten in preprost recept s stročjim fižolom

Za 4 osebe potrebujete

  • 600 g stročjega fižola
  • olje za cvrenje

Za testo:

  • 80 g gladke moke
  • 2 žlici gladke koruzne moke
  • 1 žličko (ali manj) morske soli
  • 220 ml ohlajene sodavice
  • nekaj kock ledu

Za omako:

  • 2 žlici grobo zrnate gorčice
  • 2 žlički tekočega medu
  • 100 g majoneze
  • 2 žlički sojine omake
  • sol
  • strti poper

Priprava

Fižol oplaknite, ga obrišite do suhega in odrežite končke. V skledi zmešajte med, gorčico, majonezo in sojino omako in mešanico začinite s soljo in poprom. Nato jo postavite v hladilnik.

Obe vrsti moke zmešajte s soljo. Previdno dodajte še sodavico in kocke ledu. Testo ne sme biti čisto gladko, prav tako pa tudi ne preveč lepljivo. V posodi segrejte porcijo olja. Temperatura sme doseči največ 190 stopinj. Fižol povlecite skozi testo in ga po porcijah polagajte v vroče olje. Ne preveč hkrati, da ne bo olje hladnejše in se zelenjava ne bo lepo cvrla. Fižol cvrite od 1 do največ 2 minut. Iz olja ga poberite z zajemalko z luknjicami in ga odcedite na papirnati brisači. Postrezite z omako.

Namig: pečeno zelenjavo lahko postavite v toplo pečico in pustite vrata lahno odprta, da ostane fižol lepo hrustav. Tako pripravljen fižol lahko ponudite kot predjed z različnimi omakami in pomakami. Primeren je tudi kot priloga k pečenim ribam.

Čas priprave: približno 40 minut

Na osebo: približno 590 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 35 g

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri