Paradižnikov sorbet z baziliko

12. 8. 2012
Deli
Paradižnikov sorbet z baziliko (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Čeprav mnogi baziliko povezujejo z italijansko kuhinjo, paradižnikom in testeninami, pa se bazilika odlično poda tudi k sladoledom. Pripravili smo zanimiv recept - paradižnikov sorbet z baziliko.

Sestavine za 4 osebe:
  • 3 pločevinke olupljenih celih paradižnikov (po 400 g)
  • ½ šopka bazilike
  • 3 žlice vodke
  • 3 žlice agavinega sirupa
  • 1–2 žlički šerijevega kisa
  • sol, poper
  • ¼ žličke kajenskega popra
  • vorčestrska omaka
Priprava:

Paradižnike odcedite in jih po dolgem narežite. Odstranite jim semenje in tekočino. Dobro jih odcedite, da ostane približno 500 g paradižnikovega mesa. Baziliko oplaknite, osušite in sesekljajte.

Skupaj s paradižnikom, vodko, agavinim sirupom in kisom jo zmeljite v pire. Pire začinite s soljo, poprom, kajenskim poprom in vorčestrsko omako. Pire denite v kovinsko posodo, jo pokrijte s folijo in postavite v zamrzovalnik za od 3 do 5 ur.

Po približno 2 urah maso premešajte in nato še vsakih 30 minut. Sorbet postrezite v ohlajenih skodelicah in ga okrasite z lističi bazilike.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"