Paradižnikova pica z žara

23. 6. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Paradižnikova pica z žara

Skorajda neverjetno, a dejansko deluje!

Za 4 osebe potrebujete

• 500 g moke (tip 550)

• sol

• 20 g kvasa

• sladkor

• 4 žličke oljčnega olja

• 250 g mocarele

• 300 g češnjevih paradižnikov

• 4 vejice bazilike

• 200 g paradižnikove omake za pice

• poper

Priprava

Moki primešajte 7 g soli. V 250 ml mlačne vode raztopite kvas in 1 ščepec sladkorja. Mešanico za približno 5 minut postavite na toplo, da se ustvarijo mehurčki. Nato dodajte moko in olje ter zgnetite gladko in voljno testo. Položite ga v skledo, ki ste jo poprašili z moko. Skledo pokrijte in jo za približno 1 uro postavite na toplo, da testo vzhaja.

Mocarelo zrežite na tanke paličice. Paradižnike oplaknite, jih osušite in prepolovite. Baziliko oplaknite in potrgajte lističe.

Testo razdelite na štiri dele, vsakega razvaljajte v krog in ga z ene strani 3 minute pecite indirektno na naoljeni rešetki (pod pokritim pokrovom žara in ne direktno nad vročo žerjavico). V vmesnem času približno 3 minute pecite paradižnike v ponvi. Testo obrnite, pečeno stran premažite s paradižnikovo omako in jo začinite s soljo in poprom. Po vrhu porazdelite še mocarelo, češnjeve paradižnike in baziliko.

Pice pod pokrovom žara pecite še od 3 do 4 minute. Po želji jih potresite še z grobo mletim poprom.

Čas priprave: približno 25 minut.

Na osebo: približno 675 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 96 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord