To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Paradižnikova solata

Paradižnikova solata (foto: stockfood photo) stockfood photo
21. 9. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Poln mediteranski okus dosežete s pestom

Za 4 osebe potrebujete

  • 3 žlice pinjol
  • 50 g parmezana
  • 50 g pekorina
  • 3 stroke česna
  • 2 šopka bazilike
  • 100 g oljčnega olja
  • 500 g rumenih in rdečih češnjevih paradižnikov
  • 300 g majhnih kroglic mocarele
  • 1 rdečo čebulo
  • sol, poper
  • 3 žlice balzamičnega kisa

Priprava

Pinjole približno 6 minut pražite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe ter nato počakajte, da se ohladijo. Naribajte parmezan in pekorino. Česen olupite in ga sesekljajte. Potrgajte lističe bazilike. V električnem mešalniku sesekljajte pinjole, oba sira, česen in baziliko. Primešajte še oljčno olje.

Češnjeve paradižnike oplaknite, jih odcedite na kuhinjskem papirju in jih prepolovite. Odcedite tudi mocarelo. Čebulo olupite in jo zrežite na trakove. Zmešajte paradižnike, mocarelo in čebulo ter vse skupaj začinite s soljo in poprom. Nakapajte z balzamičnim kisom in pestom.

Čas priprave: 30 minut.

Na osebo: približno 630 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 55 g, ogljikovi hidrati: 7 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri