Pasta calabria

19. 9. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pasta calabria

Slastno kot na jugu Italije

Za 4 osebe potrebujete

  • 100 g čebule
  • 3 stroke česna
  • 50 g belušne zelene
  • 4 paradižnike
  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol, poper
  • 300 ml goveje osnove (iz kozarca)
  • 400 g rezancev
  • 3 vejice rožmarina
  • 1 lovorjev list

Priprava

Olupite čebulo in česen. Očistite paradižnike in zeleno ter vse skupaj zrežite na majhne kocke.

Mleto meso skupaj s čebulo, česnom in zeleno približno 5 minut pecite na vročem olju. Ves čas mešajte. Mešanico nato začinite s soljo in poprom. Prilijte osnovo in pustite, da vse skupaj lahno vre približno 10 minut.

V tem času v veliko vrele slane vode al dente skuhajte testenine. Potrgajte rožmarinove iglice, jih grobo sesekljajte in jih skupaj z lovorjevim listom in paradižniki dodajte mletemu mesu. Malce pokuhajte. Testeninam odlijte vodo, jih odcedite in jih postrezite z omako. Po želji potresite še s peteršiljem.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 790 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 74 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ