Pečen krompir s hrustljavo slanino

16. 4. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pečen krompir s hrustljavo slanino (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Enkrat v malce drugačni obliki – a prav tako slasten

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 kg krompirja, ki se ne razkuha
  • sol
  • 1 srednje veliko čebulo
  • 150 g prekajene slanine (v tankih rezinah)
  • 2–3 žlice olja
  • pol šopka majarona
  • poper

Priprava

Krompir temeljito operite in ga približno 20 minut kuhajte v slani vodi. Vodo odlijte, krompir oblijte s hladno vodo, ga olupite in ohladite.

Čebulo olupite in jo zrežite na drobne kocke. Ohlajen krompir po dolgem narežite na krhlje. V večji ponvi hrustljavo popecite slanino. Nato jo vzemite iz ponve in postavite vstran.

Na maščobi od slanine segrejte olje. Na njem 10–15 minut pecite krompir, da lepo porjavi. Občasno ga obrnite. Oplaknite majaron, ga osušite in sesekljajte. Krompirju dodajte slanino, čebulo in majaron ter vse skupaj še malce popecite. Začinite s soljo in poprom.

Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.

Na osebo: približno 470 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 40 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord