10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pečen krompir s skutino skorjico

15. 1. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Predlog za okusno kosilo!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g krompirja
  • 2 jajci
  • 200 g pasirane skute
  • 1 žlico kečapa
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 1 žličko mlete sladke paprike
  • 50 g sira
  • 1 žlico masla
  • 1 vejico peteršilja
  • 1 žlico olja

Priprava:

1 Krompir skuhajte v oblicah in počakajte, da se ohladi. Ločite rumenjake od beljakov. Beljake stepite v trd sneg. Skuti primešajte rumenjaka, kečap, sol, poper, papriko in sneg beljakov.
2 Olupite ohlajen krompir in ga zrežite na rezine. Pekač namastite z maslom in dno obložite s krompirjem. Po njem razporedite del skute in jo pokrijte s krompirjem. Ponavljajte, dokler ne porabite vseh sestavin. Zadnji sloj naj bo krompir.
3 Potresite ga z nastrganim sirom in nakapajte s stopljenim maslom. Narastek 25 do 30 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.

Jed na koncu okrasite s peteršiljem. In dober tek!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri