10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pečen piščanec z nadevom iz granatnega jabolka

Pečen piščanec z nadevom iz granatnega jabolka (foto: Profimedia) Profimedia
19. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Mmmm, diši po odličnem obroku!

Za 4 osebe potrebujete:

Za nadev:

  • 100 g kuskusa
  • 180 ml vroče perutninske juhe
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici karamelizirane čebule
  • 80 g sesekljanih mandljev
  • pest peteršilja
  • 3 granatna jabolka (semena in sok)
  • sol, poper

In še:

  • 4 majhne piščance
  • 2 žlici olja
  • 3 cele glavice česna
  • nekaj vejic timijana
  • 125 ml balzamičnega kisa
  • 1 žlico trsnega sladkorja

Priprava:

1 Kuskus stresite v skledo in ga prelijte z vročo juho. Nato primešajte strt česen, karamelizirano čebulo, sesekljane mandlje, peteršilj in polovico semen granatnega jabolka. Začinite s soljo in poprom.

2 Oplaknjene piščance nadevajte z nadevom in odprtine spnite z zobotrebcem. Premažite jih z oljem, začinite s soljo in poprom ter položite v pekač. Okoli razporedite prepolovljeni glavici česna, timijan in preostala semena granatnega jabolka. Piščance 45 do 55 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Kis zmešajte s sladkorjem in sokom granatnega jabolka ter prelijte po piščancih. Še malce jih zapecite in postrezite z rukolino solato.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri