10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pečena buča z lečo in rikoto

Pečena buča z lečo in rikoto (foto: Profimedia) Profimedia
2. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Zdravo in slastno!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 750 g buče hokaido
  • 1 strok česna
  • 2 žlici olivnega olja + nekaj kapljic olja
  • sveže mleti črni poper
  • 2 lovorjeva lista
  • 6 žajbljevih lističev
  • 240 g kuhane zelene leče
  • 3/4 žličke čilijevih kosmičev
  • 200 g majhnih šampinjonov
  • 200 g rikote
  • 1 rdeč čili

Priprava:

1 Očistite bučo, jo prerežite in odstranite semena. Nato jo zrežite na majhne koščke, jih razporedite v pekač in dodajte cele stroke česna. Nakapajte z olivnim oljem in dodajte še sol in poper. Nato dodajte še lovorjeve in žajbljeve liste ter bučo približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

2 Kuhano lečo stresite v skledo in primešajte 2 žlici olja, čilijeve kosmiče, sol in poper. Očistite šampinjone in jih prerežite na pol.

3 Po 20 minutah peke buči dodajte lečo in gobe in vse skupaj premešajte. Na sredini naredite prostor in vanj dajte rikoto. Jed pecite še 20 minut. Pred serviranjem jo potresite z drobno sesekljanim čilijem in poprom. Postrezite še vroče.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri