10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pečena lečna juha

Pečena lečna juha (foto: Profimedia) Profimedia
3. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Poskusite, ne bo vam žal!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 čebuli
  • 4 stroke česna
  • 4 žlice olivnega olja
  • 100 g leče
  • 50 g rdeče leče
  • 50 g bulgurja
  • 150 g malih korenčkov
  • 100 ml pasiranih paradižnikov
  • 1 l juhe
  • sol, sveže mleti poper 
  • 4 lovorjeve liste
  • 400 g prekajene slanine
  • 6 vejic svežega majarona

Priprava:

1 Olupite čebulo in česen. Čebulo sesekljajte, česen zrežite na rezine. V nepregorni kozici segrejte olje in na njem malce popražite čebulo. Dodajte obe vrsti leče, bulgur, korenje, pretlačen paradižnik in juho.

2 Vse skupaj začinite s soljo in poprom, dodajte lovorjeve liste in nekaj kock prekajene slanine. Pečico segrejte na 150 stopinj in v njej juho pecite 90 minut. Preostalo slanino zrežite na rezine in jih postrezite k juhi. Potresite jo s svežim majaronom.pinjole in češnje pa drobno sesekljajte. Trikotnike okrasite s čokolado in jih okrasite s pinjolami in češnjami.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri