To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Pečena račja stegna z rdečim zeljem

26. 12. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Naj zadiši po praznikih

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 račja stegna
  • sol
  • celo kumino
  • 2 čebuli
  • perutninsko juho za zalivanje
  • 2 žlici masti
  • 2–3 žlice kristalnega sladkorja
  • 100 ml vode
  • 800 g na tanko narezanega rdečega zelja
  • 1 lovorjev list
  • 1 ščepec orientalske kumine
  • sol
  • 1 olupljeno jabolko
  • 2 žlici brusnične marmelade
  • sadni kis

Priprava

Meso oplaknite, ga solite in ga za približno 5 ur postavite v hladilnik. Nato ga še enkrat oplaknite, obrišite in začinite s soljo in kumino. Olupite čebulo, jo zrežite na rezine in jih skupaj z mesom porazdelite po pekaču. Pečico segrejte na 180 stopinj in meso v pokritem pekaču pecite približno 90 minut. Občasno ga prelijte z juho in sokom, ki nastaja med peko, vendar meso ne sme plavati v omaki.

Odstranite pokrov, račje prsi na več mestih prebodite z vilicami in jih še naprej prelivajte s tekočino. Pecite jih še približno 45 minut ali dlje, dokler ni meso nežno mehko in hrustljavo.

V tem času pripravite rdeče zelje. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in jo stekleno popražite na 2 žlicah masti. Dodajte sladkor in ga stopite, da dobi lepo zlato barvo. Prilijte 100 ml vode in dodajte zelje, lovorjev list in kumino. Začinite s soljo in v pokriti posodi zelje do mehkega kuhajte približno 50 minut. Približno 15 minut pred koncem kuhanja primešajte še kocke jabolk. Na koncu primešajte še marmelado in omako začinite s kisom, da bo imelo zelje sladkasto kiselkast okus.

Račja stegna vzemite iz pekača, pokuhajte sok pečenke, ga potresite z moko, malce pokuhajte in zalijte še z malo juhe in pustite omako lahno vreti približno 15 minut. Nato omako pretlačite s paličnim mešalnikom. Po krožnikih porazdelite rdeče zelje in meso ter vse skupaj prelijte z omako. Postrezite s kruhovimi cmoki.

Čas priprave približno 1 ura in 30 minut + mirovanje.

Na osebo: približno 1140 kcal, beljakovine: 42 g, maščobe: 92 g, ogljikovi hidrati: 36 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri