10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pečena riba s špinačnim krompirjem

Pečena riba s špinačnim krompirjem (foto: Profimedia) Profimedia
9. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Povabite prijatelje in najbližje na slasten obrok!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 morske ribe
  • 1 vejico rožmarina
  • 5 žlic olivnega olja
  • sok 1 limone
  • 1 žlico trsnega sladkorja
  • 1 čili
  • 2 stroka česna
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 1 čebulo
  • 1 limeto
  • 200 g češnjevega paradižnika

Za prilogo:

  • 500 g krompirja v oblicah
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 150 g listov špinače

Priprava:

1 Očistite ribo in odstranite luske in škrge. Oplaknite jo pod tekočo vodo in osušite. Nekajkrat jih zarežite in v zareze zataknite rožmarin.

2 Zmešajte olivno olje, limonov sok, sladkor in drobno sesekljan čili. Dodajte še strt česen in začinite s soljo in poprom.

3 Ribe enakomerno premažite s pripravljeno mešanico in jih za 1 do 2 uri postavite v hladilnik.

4 Olupljeno čebulo zrežite na kose. Limeto oplaknite in jo zrežite na rezine. Oplaknite češnjev paradižnik.

5 Pekač obložite s papirjem za peko in po njem razporedite čebulo. Nanjo položite ribe, dodajte češnjev paradižnik in rezine limete. Nakapajte z marinado in jed pecite 15 do 20 minut.

6 Olupite krompir in ga zrežite na koščke. Olupite čebulo in česen ter oboje drobno sesekljajte. V ponvi segrejte olje in na njem podušite čebulo in česen. Dodajte krompir, ga začinite s soljo in poprom in ga pražite nekaj minut. Na koncu primešajte špinačne liste in vse skupaj še malo pogrejte in postrezite z ribo in zelenjavo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri