To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Pečena skuša

Pečena skuša (foto: revija Čarovnija okusa) revija Čarovnija okusa
23. 7. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Ribe 'iz varnostnih razlogov' pečemo veliko dlje, kot bi bilo treba in so pogosto preveč suhe. Vendar je njihova priprava bistveno hitrejša kot pri mesu. Ko se zlato rjavo zapeče na spodnji strani, ribo obrnite in jo pecite še največ 2 minuti.

Za 4 osebe potrebujete

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 4 manjše in očiščene skuše

Za omako

  • 1 očiščen in drobno sesekljan čili
  • 1 drobno sesekljan strok česna
  • 3 cm sesekljanega ingverja
  • 2 žlički medu
  • sok in lupinico 2 neškropljenih limet
  • sol
  • 1 žličko sezamovega olja
  • 1 žličko tajske ribje omake

Priprava

Zmešajte sestavine za omako in 2 žlici oljčnega olja. Po želji dodajte še limono, med in sol.

Ribe z obeh strani šestkrat zarežite z ostrim nožem. Nato jih premažite s preostalim oljem in jih lahno začinite s soljo in poprom.

Ribe z vsake strani pecite po 5 do 6 minut. Na krožniku jih prelijte z omako in ju pustite počivati še 2 do 3 minute, preden jih postrežete.

Namig: ribo prelijte z omako šele tik pred serviranjem, kajti drobno sesekljane sestavine (čili, česen in ingver) se bi med peko zažgale in dobile trpek okus.

Čas priprave: približno 30 minut + mirovanje 8 ur.

Na osebo: približno 640 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 44 g, ogljikovi hidrati: 36 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri