10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pečena svinjina po azijsko

Pečena svinjina po azijsko (foto: stockfood photo) stockfood photo
26. 3. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Tako dobra, kot je tudi videti

Za 4 osebe potrebujete

  • 300 g rezancev udon
  • sol
  • 400 g kitajskega zelja
  • 1 rdečo papriko
  • 2 korenja
  • 150 g stročjega graha
  • 150 g mini koruznih storžkov (pločevinka)
  • 500 g svinjine (zrezane na trakove)
  • 2–3 cm svežega ingverja
  • 1 strok česna
  • 3 žlice sezamovega olja
  • 3–4 žlice sojine omake
  • 1–2 žlici ribje omake

Priprava

Testenine skuhajte v slani vodi po navodilih z embalaže. Po kuhanju jih stresite v cedilo, jih oblijte s hladno vodo in jih odcedite.

Očistite zelenjavo. Zelje in papriko zrežite na trakove, korenje pa na rezine. Stročji grah po potrebi prepolovite. Koruzo odcedite in jo po dolgem prepolovite.

Meso oplaknite in ga osušite. Olupite ingver in česen ter oboje drobno sesekljajte. Skupaj z mesom ju 1–2 minuti pecite na olju v voku ali ponvi. Primešajte korenje, papriko, stročji grah in koruzo. Pecite še 2–3 minute in vse skupaj začinite s sojino in ribjo omako. Dodajte še zelje in med mešanjem vse skupaj dušite še 2–3 minute.

Na koncu primešajte testenine in jed porazdelite po skodelicah. Po želji okrasite z mlado čebulo.

Čas priprave: približno 25 minut.

Na osebo: približno 530 kcal, beljakovine: 42 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 62 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri