To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Pečene piščančje kračke z zeliščnim sirom

Pečene piščančje kračke z zeliščnim sirom (foto: revija Čarovnija okusa) revija Čarovnija okusa
26. 7. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Paradižniki osvežijo in okrasijo jed

Za 4 osebe potrebujete

  • 8 piščančjih kračk s kožo (zgornje stegno)
  • 150 g svežega sira
  • 50 g drobno nastrganega pekorina
  • 2 žlički sesekljanega drobnjaka in origana
  • sol
  • poper
  • 2 žlički limonovega soka
  • 150 ml perutninske juhe
  • 150 ml suhega belega vina
  • 400 g češnjevih paradižnikov

Priprava

Meso oplaknite, ga obrišite in v vsak kos zarežite žep. Zmešajte obe vrsti sira in mešanico začinite z zelišči, soljo, poprom in limonovim sokom. Nadevajte žepke v mesu in odprtine spnite z zobotrebci. Meso začinite s soljo in poprom, kose položite v pekač in jih približno 8 minut pecite v pečici, segreti na 200 °C. Zmešajte malo juhe in vino, zlijte k mesu in ga pri 180 °C pecite še 40 minut. Med peko meso večkrat prelijte z omako in prilijte še juho in vino, če bo treba.

Približno 8 minut pred koncem peke okoli mesa porazdelite oplaknjene paradižnike. Lahko jih tudi pustite na latih.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 380 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 8 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri