Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Pečene postrvi z zelišči in limono

Pečene postrvi z zelišči in limono (foto: Profimedia) Profimedia
25. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Radi imamo ribe!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 očiščene postrvi
  • morsko sol
  • 120 ml olivnega olja
  • 4 limone
  • 4 vejice timijana + timijan za okrasitev
  • 4 vejice satureja + saturejo za okrasitev
  • 4 vejice rožmarina + rožmarin za okrasitev

Priprava:

1 Očistite postrvi in jih na vsaki strani nekajkrat zarežite. S soljo jih začinite od znotraj in od zunaj. Nakapajte jih z olivnim oljem, ki ga dobro vtarete od zunaj in od znotraj.

2 Dve dobro oprani limoni zrežite na rezine. V vsako ribo položite po 2 rezini in po 1 vejico vsakega zelišča. Ribe nakapajte z limonovim sokom preostalih rezin.

3 Z vsake strani jih na žaru pecite po 8 minut, tako da bo koža lepo hrustljava.

4 Prepolovite preostale limone in jih z odrezano stranjo navzdol 2 minuti pecite na žaru. Postrezite z ribo, okrašeno z zelišči.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri