To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Pečenica v testu

Pečenica v testu (foto: revija Čarovnija Okusa) revija Čarovnija Okusa
25. 2. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Slastne klobase nikoli ne razočarajo ...

Za 4 osebe potrebujete

  • olje ali malo masti
  • 12 mini pečenic (ali drugih)
  • 2 jajci
  • 180 ml mleka
  • sol
  • 140 g gladke moke
Priprava

Pečenice položite v namaščen model za narastke in jih približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

V vmesnem času razžvrkljajte jajci, mleko in sol. Postopoma dosujte še presejano moko in zmešajte gladko testo. Prelijte ga po pečenicah, model postavite nazaj v pečico in vse skupaj pecite še približno 25 minut. Pečenice se morajo obarvati zlato rumeno, površina testa pa mora zakrkniti. Da se pečenice ne bodo zažgale, lahko pred koncem peke model pokrijete z aluminijasto folijo. Pečene klobase postrezite s solato (na primer zeljno).

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 560 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 39 g, ogljikovi hidrati: 28 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri