To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Pekoč golaž s papriko

Pekoč golaž s papriko (foto: Profimedia) Profimedia
22. 4. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Popestritev okusnega golaža z začimbami ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g govedine za golaž
  • 2 veliki čebuli
  • 4 žlice olivnega olja
  • 4 stroke česna
  • sol, sveže mleti poper
  • 2 rdeči papriki
  • 2 čilija
  • vejice origana

Priprava:

1 Očistite meso in ga zrežite na kocke. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. V loncu segrejte olje in na njem zlato popražite čebulo.

2 Nanjo stresite meso in ga popecite. Nato dodajte drobno sesekljan česen, paradižnikovo mezgo, sol in poper ter vse skupaj dušite nekaj minut. Prilijte malo vode.

3 Očistite papriki in čilija, jih zrežite na majhne koščke in jih dodajte mesu. Kozico pokrijte in golaž dušite toliko časa, da se meso zmehča.

4 Golaž na koncu začinite s sveže sesekljanim origanom. Postrezite ga s kruhom.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri