Peresniki v pekoči paradižnikovi omaki

1. 5. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Peresniki v pekoči paradižnikovi omaki (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Praženi orehi poskrbijo za hrustavost

Za 4 osebe potrebujete

  • 3 žlice orehovih jedrc
  • 1 čebulo
  • 1–2 stroka česna
  • 500 g paradižnikov
  • 1 rdeč čili
  • 1 majhen korenček
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 400 g peresnikov brez jajc
  • sol, poper
  • 3–4 stebla kodrastega peteršilja

Priprava

Orehe v teflonski ponvi brez dodatka maščobe pražite toliko časa, da zadišijo. Nato jih stresite na krožnik. Olupljeno čebulo in česen drobno sesekljajte. Paradižnike oplaknite, jih zrežite na četrtine in jim odstranite semenje. Nato jih zrežite na drobne kocke. Orehe grobo sesekljajte. Čili oplaknite, ga po dolgem prerežite, očistite in odstranite semena. Čili nato drobno sesekljajte. Ostrgajte korenček in ga zrežite na majhne kocke.

V ponvi segrejte oljčno olje. Na njem na nizki temperaturi približno 5 minut pražite čebulo, česen in čili. Dodajte korenček in vse skupaj dušite še približno 4 minute. Dodajte paradižnike in vse skupaj kuhajte še 5 minut. V tem času v večji posodi in v večji količini vrele slane vode al dente skuhajte testenine. Omako začinite s soljo in poprom. Oplaknite peteršilj, ga otresite do suhega, potrgajte lističe in jih sesekljajte. Primešajte jih omaki.

Testenine odcedite in jih skupaj z orehi primešajte paradižnikovi omaki. Po želji jed potresite še s peteršiljem in parmezanom.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 510 kcal, beljakovine: g, maščobe: g, ogljikovi hidrati: g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"