To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Pesto: 3 odlični recepti za pripravo slastnih različic

Pesto: 3 odlični recepti za pripravo slastnih različic (foto: Shutterstock) Shutterstock
24. 10. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Pesto. Čista aroma! Bazilikov pesto intenzivno in kremno zaokroži testenine, ima 'buonissimo' okus v juhah in solatah ter se izvrstno poda k mesu, ribam in zelenjavi. To velja tudi za njegove različice.

Živahno mešanje

Oreščki ali mandlji, rukola, peteršilj ali origano, stara gavda in sončnično olje lahko zamenjajo originalne sestavine – enostavno slastno!

Mandljev pesto

Za 2 kozarčka po približno 100 g:

  • 100 g olupljenih mandljev,
  • sredico 1 vaniljevega stroka,
  • nastrgano lupinico in sok 1 bio limete,
  • 50 g sladkorja,
  • 50 g cvetnih listov neškropljenih vrtnic

Priprava:

Mandlje sesekljajte v električnem sekljalniku. Dodajte sredico vaniljevega stroka, nastrgano lupinico, sladkor in cvetne liste. Vse skupaj premešajte in na koncu dodajte limetin sok.

Namig: sladki pesto tekne k skutnim jedem in vaniljevemu sladoledu.

Pesto iz rukole

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 šopka rukole,
  • 70 g orehovih jedrc,
  • 50 g pekorina,
  • 1 strok česna,
  • sol, poper,
  • 1 ščepec mletega čilija,
  • 1 ščepec sladkorja,
  • 10 žlic olivnega olja

Priprava:

Rukoli odrežite stebla. Liste oplaknite in jih otresite do suhega. Orehova jedrca popražite v ponvi. Pekorino drobno nastrgajte. Olupite česen.

Pripravljene sestavine in začimbe zmešajte v električnem mešalniku in jih sesekljajte. V tankem curku dodajte olivno olje. Premešajte, da dobite kremno maso.

Paradižnikov pesto

Za 2 kozarčka po 130 g potrebujete:

  • 2 žlici pinjol,
  • 100 g posušenega paradižnika v olju,
  • 1 strok česna,
  • po 1 žlico sesekljanega origana in bazilike,
  • 10 žlic olivnega olja,
  • 30 g parmezana,
  • sol, poper

Priprava:

Pinjole grobo sesekljajte in jih popražite v ponvi. Vložene paradižnike odcedite in jih zrežite na drobne kocke. Olupite česen in ga drobno sesekljajte.

Pinjole, paradižnik, česen in zelišča pretlačite s paličnim mešalnikom. V tankem curku dodajte olje in vse skupaj premešajte. Parmezan drobno nastrgajte. Pestu dodajte sir in ga začinite s soljo in poprom. Nato vse skupaj še enkrat dobro premešajte.

Značke: pesto recept

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri