10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Peteršiljeva rižota s paradižniki

Peteršiljeva rižota s paradižniki (foto: Profimedia) Profimedia
28. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Okusna rižota, ki je kot nalašč za kosilo ...

Za 2 osebi potrebujete:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 šalotko
  • 150 g riža
  • 100 ml belega vina
  • 1 l zelenjavne juhe
  • sol, sveže mleti poper

Za pesto:

  • 100 g peteršilja
  • 1 žlico sesekljanih lešnikov
  • 150 ml olivnega olja
  • 1 žlico nastrganega parmezana

In še:

  • 100 g paradižnikov
  • 50 g masla
  • parmezan
  • lističe peteršilja

Priprava:

1 V naoljeni kozici stekleno popražite sesekljan česen in šalotko. Dodajte riž in ga malce popražite. Prilijte vino in ga pokuhajte. Nato postopoma dolivajte vročo juho in jo pred vsakim naslednjim odmerkom pokuhajte do konca. Začinite s soljo in poprom.

2 Peteršilj, lešnike, olje in parmezan gladko sesekljajte v pesto.

3 Pesto in kocke paradižnikov primešajte rižoti. Segrejte. Na koncu dodajte kocke masla in nastrgan parmezan. Okrasite s svežimi lističi peteršilja. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri