Pica Margherita: Hrustljavo testo s paradižniki in sirom

17. 6. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pica Margherita: Hrustljavo testo s paradižniki in sirom (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Paradižniki San Marzano, ki rastejo ob vznožju Vezuva v Neaplju, so bili osnova te pice. Ko je mesto obiskala italijanska kraljica Margherita, so ji ponudili tri vrste pice. Ta je bila njena najljubša.

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g moke
  • 250 ml mlačnega mleka
  • 1 kocko kvasa
  • sol
  • 1 žličko sladkorja
  • 10 žlic oljčnega olja
  • 10 paradižnikov
  • 1 strok česna
  • 1 žlico sesekljanega timijana
  • poper 
  • 4 zavitke mocarele (po 150 g)
  • baziliko

Priprava

Sredi kupčka moke naredite jamico. Vanjo zlijte mešanico 50 ml mleka in kvasa. Posodo pokrijte in pustite mešanico na toplem vzhajati približno 20 minut.

Mešanici nato primešajte še preostalo mleko, 1 žličko soli, sladkor in 6 žlic mleka ter zgnetite testo, ki naj vzhaja nadaljnjih 30 minut.

Paradižnike olupite, jih zrežite na četrtine, jim odstranite semenje in jih zrežite na kocke. Česen olupite, ga sesekljajte in podušite na 2 žlicah olja. Dodajte še paradižnike in jih dušite 2 do 3 minute. Dodajte še timijan. Vse skupaj začinite in pustite, da se ohladi.

Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Testo pregnetite, ga razdelite na 4 dele in razvaljajte. Preložite ga v naoljen pekač in ga premažite z malce olja. Sir zrežite na rezine. Po testu razporedite paradižnike, sir in preostalo olje ter vsako pico pecite 15 do 20 minut. Na koncu jo okrasite z baziliko.

Čas priprave: približno 1 ura in 35 minut.

Na osebo: približno 1100 kcal, beljakovine: 46 g, maščobe: 58 g, ogljikovi hidrati: 96 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek