10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pica s klobaso

Pica s klobaso (foto: Profimedia) Profimedia
18. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Domača pica je najboljša pica!

Za 8 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 20 g svežega kvasa
  • 1 žličko sladkorja
  • 250 g moke + moko za posipanje
  • ½ žličke soli
  • 4 žlice olivnega olja

Za nadev:

  • 100 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 125 g mocarele
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 200 g klobase
  • 1 čebulo
  • olivno olje
  • sol, sveže mlet barvit poper
  • svežo baziliko

Priprava:

1 Kvas nadrobite v 170 ml mlačne vode in dodajte še sladkor. Premešajte in pustite vzhajati 10 do 15 minut na toplem.

2 Zmešajte moko, sol in olje. Nato dodajte kvašeno mešanico in zgnetite mehko in voljno testo. Delovno površino lahno potresite z moko, nanjo položite testo, ga pokrijte s kuhinjsko krpo in ga pustite vzhajati 5 minut.

3 Testo na pomokani delovni površini razvlecite v tanjšo pico z višjimi robovi.

4 Prenesite ga v pekač, po njem razporedite koščke paradižnika iz pločevinke, jih obložite z rezinami mocarele, prepolovljenimi češnjevimi paradižniki ter rezinami klobase in čebule. Potresite s soljo in poprom in nakapajte z oljem. Pečico približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 250 stopinj. Pred serviranjem jo potresite z baziliko.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri