10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pica s kozjim sirom in brusnicami

Pica s kozjim sirom in brusnicami (foto: Shutterstock) Shutterstock
23. 5. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Manjka le še kozarec vina

Za 4 porcije potrebujete

  • 1 vrečko čebulne juhe (instant)
  • 150 g kisle smetane
  • poper
  • 1 zavitek testa za pico
  • 150 g kozjega svežega sira
  • 50 g suhe šunke (tanke rezine)
  • 50 g vloženih brusnic
  • po želji timijan za okrasitev

Priprava

Prašek za čebulno juho zmešajte v 125 ml hladne vode in juho med stalnim mešanjem in na srednji temperaturi segrevajte toliko časa, da se prašek popolnoma stopi. Po kuhanju naj se ohladi. Ohlajeni mešanici primešajte kislo smetano in jo začinite še s poprom.

Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Testo za pico skupaj s papirjem razvijte v pekač. Do roba ga premažite z mešanico kisle smetane. Pecite približno 15 minut. Kozji sir zrežite na rezine in jih porazdelite po testu. Pecite še približno 15 minut. Na koncu po pečenem testu razporedite še suho šunko in brusnice ter jo po želji okrasite s timijanom.

Namig: za vegetarijansko različico izpustite šunko in po testu pred peko porazdelite tanke krhlje jabolk.

Čas priprave: približno 300 minut.

Na osebo: približno 490 kcal, beljakovine: 18 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 43 g.

Značke: pica

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri