10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pica s pšeničnim zdrobom

Pica s pšeničnim zdrobom (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
5. 2. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Kdo pravi, da bi morala biti pica vedno pripravljena s testom? Poskusite to. Odlična je!

Sestavine:

Testo:

  • 250 ml pšeničnega zdroba
  • 750 ml vode
  • 1 žlica masla
  • 3 žlice nastrganega parmezana
  • 3 žlice sezamovih semen
  • en ščepec grobo mletega tribarvnega popra
  • 1/3 čajne žličke soli
  • olivno olje za mazanje pekača

Nadev:

  • 150 g svinjskega mesa (stegno)
  • 1/2 srednje velikega koromača
  • 70 g ribanega sira
  • 80 ml pretlačenih pelatov
  • 1 žlica sezamovih semen
  • 2 brinovi jagodi
  • ščepec tribarvnega grobo mletega popra
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1/3 čajne žličke origana
  • 2 žlici olivnega olja

Posip:

  • pest svežih zelišč (rdeča in zelena bazilika, peteršilj, origano)
  • balzamični kis
Priprava:

V kozico nalijemo vodo, dodamo maslo, začinimo s soljo in poprom. Ko voda zavre, zakuhamo pšenični zdrob in ob stalnem mešanju kuhamo tri minute. Kozico odstavimo, dodamo parmezan in sezam ter dobro premešamo. Pripravljeno zmes stresemo v pekač (premer 26 cm), ki smo ga premazali z olivnim oljem. Enakomerno porazdelimo in poravnamo po celotni površini pekača in pustimo počivati 10 minut.

Zdrob premažemo s pretlačenimi pelati in potresemo z origanom. Svinjsko meso narežemo na tanke rezance in ga pražimo 5 minut na olivnem olju. Nato dodamo koromač, narezan na rezance, začinimo (sol, poper, strti brinovi jagodi) in pražimo še 5 minut. Praženo mešanico stresemo na pripravljeno podlogo za pico in porazdelimo po celotni površini. Nato potresemo še s sirom in sezamovimi semeni. Pekač postavimo v ogreto pečico, ogreto na 185 °C, za 30 minut.

Pečeno pico pustimo nekaj minut, nato potresemo s svežimi zelišči in pokapamo z balzamičnim kisom ter narežemo na poljubne kose in serviramo.

Recept je prispeval Blaž – avtor bloga Blaž kuha

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri