Pica s salamo

15. 4. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pica s salamo (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Preprosta, a čudovita

Za 4 osebe potrebujete

  • 400 g koščkov paradižnikov (iz pločevinke)
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žličko posušenih provansalskih zelišč
  • posušen čili
  • sol, poper
  • 1 osnovno testo za pice
  • 100 g naribanega parmezana
  • 150 g suhe salame (tanke rezine)
  • bazilika

Priprava

Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Paradižnike malce podušite na 1 žlici olja in jih začinite z zelišči, čilijem, soljo in poprom. Pripravite dva pekača za pice. Testo pregnetite, ga razdelite na dva dela, razvaljajte in pustite debelejši rob. Položite ju v pekača. Testo premažite s paradižniki. Potresite s parmezanom, obložite s salamo in po želji potresite še zelišča in čili. Nakapajte s preostalim oljem in pici pecite približno 20 minut. Po koncu peke ju okrasite še z baziliko.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 850 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 50 g, ogljikovi hidrati: 73 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord