Pikantna hrustljava pita

11. 7. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pikantna hrustljava pita (foto: stockfood photo)
stockfood photo

S pršutom, čebulo in ovčjim sirom

Za 4 osebe potrebujete

  • 400 g listnatega testa (zvitek)
  • 150 g fete
  • 150 g puste skute
  • 50 g kisle smetane
  • 2 jajci
  • sol, poper
  • limonin sok
  • 400 g čebule
  • 2 žlici masla
  • 8 rezin pršuta
  • 1 šopek rukole

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Namaščen pekač obložite z listnatim testom. Zdrobite feto in jo zmešajte s skuto, kislo smetano in jajcema ter mešanico začinite s soljo, poprom in limoninim sokom. Porazdelite po testu in oblikujte rob. Olupljeno čebulo zrežite na obročke, jih popecite na maslu in porazdelite po nadevu. Pito pecite približno 25 minut. Po koncu peke jo obložite s pršutom in rukolo.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 710 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 52 g, ogljikovi hidrati: 36 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"