Pikantna krompirjeva pica

13. 11. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pikantna krompirjeva pica (foto: foodstock photo)
foodstock photo

S sočnim chorizom in paradižniki – in še z dvema vrstama sira

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 kg krompirja, ki se ne razkuha
  • sol
  • 1 čebulo
  • 3–4 žlice moke
  • poper
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 mesnata paradižnika
  • nekaj stebelc drobnjaka
  • 150 g choriza (pikantna klobasa s papriko)
  • 40 g naribanega ementalca
  • 40 g naribanega grojerja

Priprava

Krompir operite in ga približno 20 minut kuhajte v vreli slani vodi. Ne smete ga skuhati čisto do konca. Po kuhanju ga odcedite, počakajte, da se ohladi, nato pa ga olupite in drobno nastrgajte. Čebulo olupite in jo zrežite na majhne kocke. Primešajte jih krompirju. Dodajte moko, dobro premešajte in zmes krepko začinite s soljo in poprom.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Pekač obložite s papirjem za peko. Po njem z žlico v krogu (premera 25 cm) razporedite krompirjevo zmes in jo zatisnite. Premažite jo z oljem in jo približno 10 minut pecite v pečici.

V vmesnem času pripravite paradižnike in jih zrežite na trakove. Klobaso zrežite na približno 1 cm debele rezine. Krompirjevo pico obložite s paradižniki in klobaso, potresite s sirom in jo pecite še nadaljnjih 15 minut. Po koncu peke jo začinite s soljo in poprom. Drobnjak oplaknite, ga otresite do suhega in nato zrežite na širše trakove ter jih potresite po pici.

Čas priprave: približno 1 ura in 45 minut.

Na osebo: približno 450 kalorij, beljakovine: 16 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 38 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord