10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pikantni goveji bržolni zrezki

Pikantni goveji bržolni zrezki (foto: Profimedia) Profimedia
31. 1. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Tu pa tam malce pikantnega res ne bo škodilo ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g goveje bržole
  • sol
  • sveže mleti poper
  • 3 žlice olja
  • 1 čebulo
  • 2 žlici moke
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • 100 ml rdečega vina
  • 80 g gob
  • 2 stroka česna
  • 200 g brstičnega ohrovta

Priprava:

1 Meso oplaknite, osušite in zrežite na tanke rezine. Lahno jih potolcite, začinite s soljo in poprom ter jih z obeh strani rjavo popecite na vročem olju. Nato jih položite na segret krožnik.

2 Na maščobi, ki je ostala po peki mesa, popražite sesekljano čebulo. Potresite jo z moko in dodajte paradižnikovo mezgo. Ves čas mešajte in prilijte rdeče vino in 50 ml vode.

3 Zrezke dajte nazaj v ponev, dodajte koščke gob, strt česen, sol in poper ter jih dušite do mehkega.

4 Očistite brstični ohrovt, ga stresite v vrelo slano vodo in ga kuhajte 10 minut. Po kuhanju ga odcedite in malce popecite na vročem maslu. Postrezite kot prilogo zrezkom, skupaj s kuhanim krompirjem. Okrasite z zelišči.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri