10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pikantni lečin namaz

Pikantni lečin namaz (foto: Profimedia) Profimedia
22. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Odličen namaz za ljubitelje pikantnega...

Za 8 porcij potrebujete:

  • 200 g rdeče leče
  • 1 veliko čebulo
  • 3 stroke česna
  • 2 velika paradižnika
  • olivno olje
  • ½ žličke strte kumine
  • drobtine
  • ščepec kajenskega popra ali čilija
  • pest sesekljanega peteršilja

Priprava:

1 Oplaknite lečo in jo stresite v kozico. Prilijte vodo in lečo skuhajte do mehkega. Sol dodajte proti koncu kuhanja.

2 Kuhano lečo odcedite. Čebulo in česen olupite in ju drobno sesekljajte. Oplaknite paradižnika, ju prepolovite in odstranite semenje ter ju zrežite na majhne kocke.

3 V ponvi segrejte olje in na njem popražite čebulo in česen. Dodajte kumino in jo malce popražite.

4 Nato primešajte kocke paradižnika in lečo. Vse skupaj podušite, dodajte malo drobtin in mešanico začinite s soljo in kajenskim poprom ali čilijem. Mešanico pretlačite s paličnim mešalnikom in namazu na koncu dodajte sesekljan peteršilj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri