Pikantni pica polžki

23. 3. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pikantni pica polžki (foto: jalags)
jalags

Okusno in brez glutena

Za 18 kosov potrebujete

  • 500 g brezglutenske moke (riževa, koruzna, ovsena, prosojeva, amaratna, kvinojina)
  • 70 g masla 
  • 1 žlico sladkorja
  • sol
  • 1 kocko kvasa
  • 1 jajce
  • 200 ml pinjenca
  • 1 šopek mlade čebule (obročki)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 150 g kuhane šunke (kocke)
  • 150 g nastrganega sira (na primer gavde)
  • poper
  • 2 žlici drobnjakovih rolic
  • 1 rumenjak
  • 50 ml mleka

Priprava

Moko, maslo, pol žličke soli, zdrobljen kvas, jajce, mlačni pinjenec in 25 ml vode zgnetite v gladko testo. Pokrijte ga in pustite vzhajati 30 minut. V tem času na 1 žlici olja popražite 1 sesekljano čebulo. Dodajte ji še šunko, jo popecite in nato počakajte, da se mešanica ohladi. Dodajte še sir in drobnjak ter zmes začinite.

Pregnetite testo in ga razvaljajte v 1 cm debel pravokotnik (30 x 40 cm). Testo premažite z oljem in po njem razporedite mešanico s sirom. Pustite prost rob in ga premažite z vodo. Testo po dolgem zvijte. Zrežite ga na 18 rezin in jih porazdelite po 2 namaščenih pekačih. Polžke pokrijte in pekača za 30 minut postavite v hladilnik.

Pečico segrejte na 190 stopinj (ventilatorsko na 175 stopinj). Stepite rumenjak in mleko. Z mešanico premažite polžke in jih pecite približno 20 minut.

Čas priprave: približno 1 ura in 50 minut.

Na kos: približno 190 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 25 g.

Vezivo kot nadomestek glutena

Če moka ne vsebuje glutena, 500 g moke dodajte 2 žlici veziva (na primer rožičevo moko ali moko iz marante).

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek