10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pikantni tofu

Pikantni tofu (foto: Profimedia) Profimedia
8. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Kar pripravite ga - ne boste razočarani!

Za 20–24 kosov potrebujete:

  • 80 g svežega ingverja
  • 6 strokov česna
  • 1 čili
  • 1½ žličke kurkume
  • 50 ml ingverjevega sirupa
  • 100 ml sojine omake
  • 300 ml belega vina
  • 100 ml olivnega olja
  • 800 g tofuja
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 250 g brokolija

Priprava:

1 Olupite ingver in česen in ju nastrgajte v skledo. Očistite čili, ga drobno sesekljajte in ga primešajte preostalima dvema sestavinama.

2 Primešajte še kurkumo, ingverjev sirup, sojino omako in vino. Na koncu dodajte še olivno olje.

3 Tofu zrežite na rezine in jih 8 ur, najbolje pa čez noč, pustite stati na hladnem v marinadi.

4 Tofujeve rezine položite v pekač in jih prelijte z marinado. Nato jih 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. V tem času očistite brokoli, ga razdelite na brstiče in jih 1 do 2 minut blanširajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite, oblijte s hladno vodo in ponovno odcedite. Okoli njih razporedite še paradižnike in brokoli ter jed pecite še 10 minut. Postrezite s kruhom.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri