10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pinca

14. 3. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Primorska potica.

Sestavine:

  • 1 kg bele moke
  • 4 dag kvasa
  • 3 jajca
  • 2 rumenjaka
  • 10 dag masla
  • 20 dag sladkorja
  • 1 dag vaniljevega sladkorja
  • 8 dag rozin
  • 1 dl mleka
  • 0,5 dl žganja
  • sol
  • limonova lupina

Priprava:

Kvas in žlico sladkorja raztopimo v mlačnem mleku in pustimo na toplem, da kvas naraste.

V presejano moko damo kvasec, sladkor, vaniljev sladkor, 2 jajci in 2 rumenjaka, raztopljeno maslo, rozine, naribano limonovo lupino, žganje in toliko mleka, da ugnetemo gladko testo.

Tega še enkrat pregnetemo in oblikujemo hlebček. V pekaču, namazanem z maslom, naj hlebček na toplem vzhaja vsaj 20 minut. Z nožem trikrat zarežemo od središča hlebčka in pinco premažemo s stepenim jajcem. Približno 90 minut jo pečemo v pečici pri 180 °C. Pečeno pinco še toplo posipamo s sladkornim prahom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri