10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Piščančja juha z beluši

Piščančja juha z beluši (foto: Profimedia) Profimedia
2. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Odlična juha za želodčke...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 g piščančjega mesa
  • sol
  • 1 čebulo
  • drobnjak
  • 10 g masla
  • 2 žlici moke
  • 200 g belušev
  • sveže mleti poper
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 250 ml smetane
  • 1 rumenjak
  • 4 rezine toasta

Priprava:

1 Oplaknite meso, ga dajte v hladno vodo in ga skuhajte do mehkega. Meso nato vzemite iz vode in ga zrežite na koščke. Tekočino precedite. Drobno sesekljano čebulo popražite na vročem maslu ter jo potresite z moko. Ves čas mešajte, postopoma dolivajte precejeno tekočino in vse skupaj pustite lahno vreti nekaj minut.

2 Beluše očistite, jih stresite v vrelo slano vodo in jih skuhajte do mehkega. Nato jih vzemite iz vode in tekočino dolijte juhi. Začinite jo s soljo, poprom in muškatom. Smetano razžvrkljajte z rumenjakom, vse skupaj vlijte v juho in jo malce pokuhajte.

3 Toast zrežite na majhne koščke, jih stresite v naoljen pekač in jih zlato zapecite pri 200 stopinjah.

4 Meso razporedite po krožnikih, ga prelijte z juho in okrasite s kuhanimi beluši. Potresite s popečenimi kruhovimi kockami in sesekljanim drobnjakom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri