10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Piščančja nabodala s pečeno bučo

Piščančja nabodala s pečeno bučo (foto: Profimedia) Profimedia
1. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Ideja za zdrav in okusen obrok...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 majhno bučo hokaido
  • 2 žlici olja
  • 100 ml belega vina
  • sol, sveže mleti poper
  • 1 žličko posušenega origana
  • 2 žlici sladkorja
  • 400 g fileja piščančjih prsi
  • 4 mlade čebule
  • 2 žlici masla

Priprava:

1 Bučo operite, prerežite in odstranite semena. Zrežite jo na kocke in jih zmešajte z oljem, soljo, poprom, origanom in malo sladkorja. Nato jo za 30 minut postavite v hladilnik.

2 Kocke buče nekaj minut pecite na žaru ali pa v rebrasti ponvi. Piščanca oplaknite, otrite in zrežite na kocke. Mlado čebulo očistite in zrežite na kose. Na nabodala izmenjaje nataknite kose buč, piščanca in mlado čebulo. Nabodala začinite s soljo in poprom.

3 Najprej jih nekaj minut pecite v rebrasti ponvi, nato pa jih dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, dodajte malo olja in jih nekaj minut pecite še v pečici.

4 V ponev, v kateri se je peklo meso, dajte maslo in ga stopite. Dodajte preostalo maščobo, ki je ostala po peki buč, in omako malce pokuhajte. Pečena nabodala postrezite z omako in kuhanim krompirjem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri