10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Piščančja nabodala

Piščančja nabodala (foto: Profimedia) Profimedia
12. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Obliznili si boste prste!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 fileje piščančjih prsi
  • 4 rezine pršuta
  • 4 vejice timijana
  • 50 g masla
  • sveže mleti črni poper
  • 1 žlico lističev žajblja
  • 4 stroke česna
  • 2 šalotki
  • 2 žlici olivnega olja
  • 400 g mlade špinače
  • 1 žlico balzamičnega kisa

Priprava:

1 Meso oplaknite in ga otrite. Z vsake strani ga nežno potolcite in vsakega po dolžini prerežite. Po dolžini prerežite tudi rezine pršuta. Oplaknite timijan, sesekljajte lističe in jih primešajte stopljenemu maslu. Začinite ga s soljo in poprom.

2 Meso premažite s timijanovim maslom, dodajte rezino pršuta in list žajblja. Meso zvijte, na nabodalo nabodite po 2 zvitka, vmes pa naj bo listič žajblja.

3 Nabodala položite na vroč žar in jih z vsake strani pecite po 5 minut.

4 Olupite česen in šalotko, ju sesekljajte in popražite na vročem olju. Dodajte kis, še malce podušite in primešajte oplaknjene lističe špinače. Začinite jih s soljo in postrezite k piščančjim nabodalom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri