Piščančja paella iz pečice

14. 12. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančja paella iz pečice (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Ima okus po soncu, južnih krajih in počitnicah

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • ¼ stebla pora
  • 1 čili
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 400 g riža
  • 400 ml juhe
  • 300 g pretlačenih paradižnikov (iz pločevinke)
  • sol, poper
  • 4 piščančja stegna
  • 2 žlički mlete sladke paprike
  • 60 g choriza (poševnih rezin)
  • 70 g velikih črnih oliv

Priprava

Olupite čebulo in česen ter oboje zrežite na kocke. Por očistite in ga zrežite na 1 cm velike kose. Čili oplaknite, ga po dolgem razprite, odstranite semenje in ga zrežite na zelo tanke trakove.

V posodi segrejte olje in na njem podušite čebulo, česen, por in čili. Dodajte riž in ga dušite 1–2 minuti, da malo postekleni, prilijte juho in dodajte pretlačene paradižnike. Vse skupaj začinite in pustite, da omaka lahno vre približno 5 minut. Nato jo postavite vstran.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Namastite visok model za narastke. Piščančja stegna oplaknite in osušite. Nato jih začinite s soljo, poprom in mleto papriko. V model stresite polovico riža in nanj položite meso. Preostali riž zmešajte s chorizom in ga prav tako stresite v model. Pecite na srednjem nivoju pečice približno 40 minut.

Olive odcedite in jih odrežite tik ob koščici. Paello vzemite iz pečice in jo potresite z olivami. Po želji jo okrasite še s sesekljanim peteršiljem ali baziliko.

Čas priprave: približno 1 ura.

Na osebo: približno 830 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 81 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ