Piščančja stegna

1. 7. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančja stegna

Za prste obliznit!

Za 4 osebe potrebujete

• 12 piščančjih stegen

• 2 koruzna storža

• 4 blage feferone

• 5–6 žlic olja

• 1 žličko medu

• 2 žlici omake worcester

• 1 žličko blago ostre mlete paprike

• sol, poper

Priprava

Piščančja stegna oplaknite in jih posušite. Oplaknite in osušite tudi koruzo in vsak storž zrežite na 4 kose. Feferone oplaknite.

Zmešajte od 3 do 4 žlice olja, med, omako worcester, papriko, sol in poper. S pripravljeno mešanico natrite meso. Stegna nato ob rednem obračanju približno 15 minut pecite na žaru. Koruzo in feferone nakapajte z oljem, jih začinite s soljo in poprom in jih prav tako približno 10 minut pecite na žaru.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 620 kcal, beljakovine: 46 g, maščobe: 43 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"