Piščančje prsi v hrustljavem ovoju s pečenim sladkim krompirjem in brokolijevim pirejem

11. 4. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančje prsi v hrustljavem ovoju s pečenim sladkim krompirjem in brokolijevim pirejem (foto: Profimedia)
Profimedia

Nad okusom boste navdušeni!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g sladkega krompirja
  • olivno olje
  • 4 manjše fileje piščančjih prsi
  • sol
  • 140 g grškega jogurta
  • 1 žličko mlete orientalske kumine
  • 1 žličko mlete kurkume
  • pest neslanih pistacij
  • pest olupljenih mandljev
  • pest drobtin
  • strt črni poper

Za brokolijev pire:

  • 1 brokoli
  • sol
  • 1 čebulo
  • olivno olje
  • 1 žlico masla
  • 1 vejice mete
  • sveže mleti črni poper

Priprava:

1 Sladki krompir olupite, ga oplaknite in po dolgem prepolovite. Položite ga v namaščen pekač in jih približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Krompir vzemite iz pečice in ga shranite na toplem.

2 V tem času oplaknite meso, ga osušite in začinite s soljo. Jogurtu primešajte orientalsko kumino in kurkumo. Dodajte meso, ga vmešajte v marinado in ga za 30 minut postavite v hladilnik.

3 Drobno sesekljajte pistacije in mandlje ter jim primešajte drobtine. V mešanici povaljajte koščke mesa in jih dajte v pekač, obložen s papirjem za peko. Meso nakapajte z oljem in ga približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.

4 Očistite brokoli in ga razdelite na večje koščke. Približno 5 minut jih kuhajte v vreli slani vodi. Olupljeno čebulo sesekljajte in jo zlato popražite na olju. Odcedite kuhan brokoli, dodajte čebulo, maslo, meto, sol in poper ter vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom. Pire razporedite po krožnikih, okoli njega razporedite pečeno meso in sladki krompir ter jed potresite s sveže mletim poprom.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"