10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Piščančje prsi z beluši in testeninami

Piščančje prsi z beluši in testeninami (foto: Profimedia) Profimedia
2. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Beluši! Njami!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 fileje piščančjih prsi (po 150 g)
  • sol, sveže strti črni poper
  • 350 g špagetov ali ozkih rezancev
  • 500 g zelenih belušev
  • 4 žlice sončničnega olja
  • 2 limeti
  • 200 ml smetane
  • 40 g nastrganega parmezana
  • 50 g masla

Priprava:

1 Očistite piščančje prsi, jih začinite s soljo in poprom ter jih za 20 minut postavite v hladilnik.

2 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Nato jih odcedite in prestrezite približno 300 ml tekočine.

3 Beluše očistite in dolomite olesenele dele in jih približno 2 minuti kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite, ohladite v ledeno hladni vodi in ponovno odcedite.

4 V ponvi segrejte olje in na njem meso z vseh strani rjavo popecite. Skupaj z maščobo ga nato dajte v pekač in ga 20 do 25 minut pecite še v pečici, segreti na 160 stopinj.

5 Vodo od testenin zlijte v ponev, v kateri se je peklo meso. Dodajte drobno nastrgano limetino lupinico, sok 1 limete ter vse skupaj zavrite. Nato dodajte smetano, jo začinite s soljo in poprom in pustite, da vse skupaj lahno vre nekaj minut.

6 Pečeno meso dajte na krožnik in ga 10 minut pustite stati na toplem. V omako nastrgajte parmezan in jo premešajte. Še nekaj minut naj lahno vre, nato pa ji primešajte maslo, dve tretjini koščkov belušev in testenine. Segrejte, razdelite po krožnikih in prekrijte z rezinami mesa in preostalimi beluši. Jed lahko okrasite še z rezinami limete in jo takoj postrežete.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri