10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Piščančji kari

Piščančji kari (foto: stockfood photo) stockfood photo
24. 4. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Skuhan v aromatičnem kokosovem mleku

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 2 korenčka
  • 150 g stročjega graha
  • 4 stebla koriandra
  • 600 g fileja piščančjih prsi
  • 3 žlice arašidovega olja
  • 2–3 žlice rdeče karijeve paste
  • 1 žličko trstnega sladkorja
  • 3 žlice limetinega soka
  • 400 ml kokosovega mleka (pločevinka)
  • 3 žlice sojine omake

Priprava

Očistite čebulo, česen in zelenjavo. Čebulo, česen in korenje zrežite na kocke. Stročji grah po potrebi prepolovite. Oplaknite koriander in sesekljajte lističe.

File oplaknite, ga obrišite in ga zrežite na rezine. Med stalnim obračanjem jih približno 3 minute pecite na 2 žlicah olja. Zraven popražite še česen in vse skupaj vzemite iz ponve.

Na preostanku olja podušite čebulo in korenje, zraven pa ob mešanju popražite še karijevo pasto. Primešajte še sladkor in vse skupaj zalijte z limetinim sokom. Primešajte kokosovo mleko in pustite, da vse skupaj lahno vre približno 5 minut. Nato 2 do 3 minute zraven kuhajte še piščanca in stročji grah. Začinite s sojino omako.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 310 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri